Spredte skud fra SD-kortet

Weekendens vejr var ikke det mest foto-inspirerende og jeg havde ovenikøbet heller ikke held med at opspore egnede motiver i og omkring Avnø Vig, hvor vi tilbragte weekenden. En periodisk pibekoncert på terrassen, viste sig at komme fra en gærdesmutterede, hvor ungerne peb på mere mad efter moderen havde fodret dem og forladt reden. Men kun i få sekunder – så var der helt stille igen:

Gærdesmutterede, Avnø Vig

Hannen markerede af og til territoriet fra en udmærket sangpost lige overfor reden:

Gærdesmutte, Avnø Vig

Typisk i lavt krat blev der ivrigt søgt føde. Ikke ligefrem nemt at tage billeder af. Nedenfor ses en af forældrene i et usædvanlig roligt øjeblik:

Gærdesmutte, Avnø Vig.

Sekundet efter ovenstående billede blev taget, startede en koncert af advarselskald fra småfuglene i krattet og den lille blandingsskov, der ligger lige op til vores sommerhus. Der blev spejdet:

Årvågen gærdesmutte, Avnø Vig.

Og kort efter kom en han af spurvehøg flyvende ind og satte sig på en gren cirka 4 meter over gærdesmutten, der i samme øjeblik lynhurtigt dykkede ned i krattet. Høgen så mig desværre, da jeg langsomt forsøgte at dreje kameraet op mod den, så billeder blev det ikke til. Øv.

Lidt længere oppe af vejen, ned mod Lillebælt, var en gruppe svaler i gang med at fange insekter over en mark. Jeg forsøgte mig med flugtskud, der hvad svaler angår, er en svær og anstrengende disciplin og som oftest resulterer i middelmådige resultater – for mig i hvert fald!

Landsvale, Avnø Vig

Billedet er faktisk ikke skarpt – dertil er lukkertiden for sløv og/eller fokus ikke ramt perfekt. Gråvejret og det sene tidspunkt var nok heller ikke velvalgt i forhold til den slags billeder – de kræver masser af lys og gerne en lukkertid på 1/3200s eller derover. Et par dage forinden havde jeg også en svale på kornet ved Trillen. Det kom der blandt andet dette, ved første øjekast, ret dårlige billede ud af:

Landsvale, Trillen.

Jeg opdagede først hvad jeg havde “fanget” på computeren derhjemme:

Landsvale, Trillen.

Måske derfor en svale hedder “swallow” på engelsk! Selvom billedet skriger på en langt mere hård beskæring, kan billedet ikke “tåle” mere – der er simpelt hen ikke nok pixels på fuglen (som var alt for langt væk og ovenikøbet heller ikke står helt skarpt). Bedre held næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *