Spredte skud fra SD-kortet

En kort opdatering med lidt spredt fægtning fra seneste par uger. Var igen på Aarhus-egnen og lige uden for vores B&B var en fuglekonge på insektjagt i et fyrretræ:

Fuglekonge på spring, Rønde.

De sidder meget sjældent stille ret længe ad gangen og når det endelig sker, er det endnu mere sjældent de ikke er delvist dækket af diverse grene og nåle! Det her var det bedste jeg kunne præstere:

Fuglekonge, Rønde.

En spadseretur rundt om Egå Engsø kunne det også blive til. Det var småt med fotoegende emner, men en krikandrik stillede dog op til foto:

Kirkandrik, Egå Engsø

Det hårde middagslys hjælper ikke på billedet – til gengæld er det taget inden for en rimelig afstand – og det er faktisk ikke så nemt at komme tæt på krikænder – de er som regel meget sky. Den her havde nok vænnet sig lidt til de mange gående omkring søen.

Ved sommerhuset kom en enlig musvåge forbi:

Msuvåge, Avnø Vig.

Det må dreje sig om en ungfugl – baseret på det lyse øje og de friskt udseende svingfjer.

Vi slutter med et par billeder fra Sydals, hvor jeg kørte en rundtur efter arbejde forleden. En musvåge blev mobbet i skumringen af en krage på Kegnæs – i nærheden af den gamle færgehavn:

Krage mobber musvåge, Kegnæs.

Og ved Birkepøl så jeg min første blå kærhøg i år, en flot han fouragerende i dagens sidste lys:

Blå kærhøg, Birkepøl.

Læg mærke til de fem “fingre” – en godt kendetegn for blå kærhøg. Den smukke han som ses her, er man dog sjældent i tvivl om bestemmelsen af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *