Spredte skud fra SD-kortet

Et lidt magert fotoudbytte den seneste uges tid. For det første var mit forsøg med vandstæren ved Kruså Møllesø en fuser. Jeg havde ellers fundet en god placering:

Kruså Møllesø.

Vejret var noget gråt og trist, men havde fuglen dog bare dukket op, kunne det såmænd være blevet nogle fine billeder:

Vandstær-sten ved Kruså Møllesø.

Det giver lige det ekstra til billederne at være nærmest i niveau med vandet, som dette skjul muliggør – udover selvfølgelig at komme tættere på. Det kræver dog en fugl af en slags – trods alt! Jeg må prøve senere på året.

Anden “fuser” var ved Sandbjerg Møllesø. Morgenen bød på tæt tåge, som desværre nægtede at lette ret meget, mens jeg var der. En toppet skallesluger nærmede sig i den grå dis:

Toppet skallesluger, Sandbjerg Møllesø.

Og kunne åbenbart godt se et eller andet ikke var som det plejede – det skulle i hvert fald lige undersøges nærmere:

Nysgerrig toppet skallesluger, Sandbjerg Møllesø.

En fiskehejre rastede i søens nordlige ende:

Fiskehejre, Sandbjerg Møllesø

Kort før jeg måtte vende næsen hjemad, kom en blishøne forbi – og nu var tågen ikke helt så tæt længere:

Blishøne, Sandbjerg Møllesø.

I dag forsøgte jeg mig med at få billeder af en vandrikse, som jeg havde hørt flere af ved Avnø Vig, hvor vi tilbragte weekenden. De gad dog ikke komme frem fra rørskoven, selvom jeg efter egen overbevisning havde fundet et rigtigt godt sted at lægge mig på lur. Jeg fik dog en anden overraskelse, for mens jeg lå der og småfrøs, hørte jeg pludselig en underlig prustende lyd bag mig. Jeg fik hurtigt vendt skjulet (noget der let lader sig gøre i et flydeskjul!) og så til min store fornøjelse dén her:

Marsvin, Avnø Vig.

Vandet er ikke mere end 1 meter dybt, så den vendte hurtigt om og søgte tilbage mod Lillebælt. Den kan ikke have været meget mere end 30 meter væk fra mig. Vildt!

Dagen i dag sluttede med en spadseretur fra Tørning Mølle mod Christiansdal. Og så fik jeg minsandten som en trøstpræmie et billede af en vandstær – taget lige omkring solnedgang:

Vandstær, Christiansdal Vandkraftværk.

Jeg er rimelig sikker på, der var 2 af slagsen, men lyset svandt hurtigt og det var svært at se fuglene i skumringen.

I næste uge måske Nørresø ved Tønder – jeg drømmer om nogle gode sølvhejrebilleder, som burde være muligt fra skjul. Synes dog arten virker meget sky, så intet er givet på forhånd – som vanligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *