Spredte skud fra SD-kortet

Et par småture til Torup Made (en lokalitet det er svært at få nok af!) er det blevet til i den forgange uges tid. Der er en hel del mere vand end vanligt så gummistøvler er påkrævet! En hvid vipstjert søgte efter småkravl i mudderet:

Hvid vipstjert, Torup Made.

Og var ret dygtig i sit foretagende (ses bedst, hvis der klikkes på billedet):

Hvid vipstjert med fangst, Torup Made.

Og her i direkte flugt mod fotografen – torpedostjert!:

Hvid vipstjert, Torup Made.

Et godt stykke mod vest var stedets vanlige rørhøgepar på plads:

Rørhøge, Torup Made.

En enkelt atling-andrik kom også forbi mens jeg lå og ventede på høgene. Lyset var efterhånden ikke noget at råbe hurra for og tæt på kom den heller ikke, men billedet er alligevel taget med, da det faktisk er mit første billede af en atlingand!

Atlingand, Torup Made.

En ganske lille and, som man ikke rigtig kan fornemme på billedet – kun en smule større end krikanden, der ikke fås mindre herhjemme.

I weekenden tog jeg igen derned, denne gang fra morgenstunden, her taget med mobilen ud gennem maskerne på fotoskjulet:

Solopgang over Torup Made.

Der var overraskende småt med fugleaktivitet, så jeg sad egentlig bare mest og nød den helt specielle stemning ved solopgang. Et par grågæs synkronfløj, badet i solens første stråler:

Grågæs, Torup Made.

Også en gravand hilste på, her kraftigt sidelys:

Gravand, Torup Made.

Rørhøgene sås langt ude over rørskoven – nedenstående fotos er croppet betydeligt. Jeg så i hvert fald 2 par og muligvis en enlig han mere:

Rørhøgepar, Torup Made.

Det er som oftest hannerne man ser afsøge området for føde, men hunnen tager dog også af og til en runde i området:

Rørhøg, Torup Made.

Når hannerne kommer retur fra fødesøgning letter hunnen som oftest, hvorefter der udveksles føde i luften – her var hannen dog så vidt jeg kunne se “tomkloet”.

Rørhøge, Torup Made.

Mens jeg sad og nød fjern-forestillingen, lød der pludselig en farlig larm i retningen af “stien” langs pulverbækken ind mod Mjangdam, som bondemanden nyligt har ryddet. Jeg sad længe både med kikkert og kamera og forsøgte at lokalisere årsagen til panikken blandt de mange fugle og fandt langt om længe frem til “synderen”:

Den var faktisk slet ikke nem at lokalisere – den fylder nemlig ikke ret meget grundet afstanden og krattet gør det ikke nemmere. Nedenfor et billede mere – kraftigt beskåret:

Duehøg, Torup Made.

Fuglen lettede et par minutter efter billedet for oven er taget og susede lige forbi mig og mit skjul i en imponerende fart – jeg kunne tydeligt høre vingesuset! Intens oplevelse, som gik så stærkt at jeg naturligvis ikke formåede at få et eneste billede i hus!

Vi slutter med endnu et par ugleskud fra Birkepøl. Jeg besøgte stedet igen i forrige uge men fandt ingen ugler – og var egentlig overbevist om, de alle var trukket videre. Men så var der minsandten indberettet ikke mindre end fem ugler i går på DOF-basen, hvorfor jeg kørte derud en tur i går aftes trods elendigt regnvejr – jeg kan åbenbart ikke få nok af de mosehornugler. Efter at have afsøgt stedet i en lille time, spottede jeg langt om længe en enlig ugle på togt langs diget – i et lys der var stærkt uegnet til fotografering:

Mosehornugle, Birkepøl.

Jeg fik omplaceret bilen og sad og ventede i skumringen. Formentlig samme ugle kom efter lidt tid flyvende i min retning og jeg fik en serie billeder der egentlig alle var kassable på grund af manglende lys. Nedenfor det mindst ringe, der dog på trods af støj og mudrede detaljer, fint viser uglens afsøgning af græsset efter føde og derfor er taget med her:

Mosehornugle, Birkepøl, iso 8000.

Til allersidst noget ganske andet – og dog: 4 ugler sat sammen i et noget mere ekspressivt udtryk. De 3 er nemme at se – den 4. gemmer sig godt:

Mosehornugle-komposit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *