Spredte skud fra Trillen og Torup Made

Hjemme igen efter 2 ugers ophold i Cornwall i det sydvestlige England. Igen mursejlere på programmet, men nu danske udgaver og denne gang fra Torup Made, som jeg besøgte i forgårs. Ham her gik mig i møde og var vist ligeså søvnig som mig:

Gabende ræv, Torup Made.

Og nu en dansk mursejler:

Mursejler, Torup Made.

Billedet er ubeskåret og selvom fuglen ikke fylder ret meget i billedet, er det alligevel meget svært at holde den i søgeren – de er lynhurtige, men til gengæld lidt mere forudsigelige i deres flugt end for eksempel digesvaler. Dem var der i øvrigt også nogle stykker af:

Digesvale, Torup Made.

Målet er (for mig) altid flugtfotos under horisontniveau, der giver de bedste billeder. Denne her mursejler kunne jeg dog ikke stå for – selvom baggrunden er kedelig:

Mursejler, Torup Made.

Billedet er croppet lidt mere end min sædvanlige grænse (som er 3240 pixels på langs, her er vi lige under 3000), for bedre at se det bistre “ansigtsudtryk”. Slægtskabet med natravnen synes jeg er slående.

Her lige efter et eksemplar slukkede tørsten i madens lave vand. Jeg fangede fokus lidt for sent:

Mursejler, Torup Made.

Et flugtskud mere, læg mærke til den godt fyldte strubepose. Når den er helt fyldt op med små insekter, flyves tilbage til de ventende unger et sted derude:

Mursejler med godt fyldt strubepose, Torup Made.

Endnu et flugtskud, 1/5000s, F4, 3240 pixels på langs:

Mursejler, Torup Made.

Hvem ved? Måske lykkedes det en dag uden alt for meget crop – og gerne i insekt-fangstøjeblikket. Jeg drømmer videre.

Andre fugle var selvfølgelig også at finde ved maden. Her en sur hvidklire. Det lyserøde i baggrunden er et bredt bælte af vandpileurt i madens nordvestlige del:

Hvidklire, Torup Made.

Fuglen valgte at komme noget tættere på efter jeg havde siddet stille nogen tid. Her et ubeskåret skud:

Hvidklire, Torup Made.

Kort efter – plus crop:

Hvidklire, Torup Made.

Den kom vel 7-8 meter nærmere endnu – men så blev jeg vist spottet:

Hvidklire, Torup Made.

Mudderklire, rødben, brushaner, stor og lille præstekrave lod sig også se – men stillede ikke op til (ordentlige) fotos. Jeg fik (igen igen) desværre også kun et langskud af denne enlige fugl:

Klire? Torup Made.

Men hvad er det egentlig for en?

Svaleklire. Læg mærke til hvid gump, meget mørk overside og lidt mere robust indtryk end tinksmeden, som den let forveksles med.

Trillen i min “baghave” har jeg også besøgt et par gange siden hjemkomsten. Jeg troede egentlig det lokale præstekravepar var mislykkedes i deres yngleforsøg i år – grundet en uheldigt placeret rede. Men så stødte jeg ind i denne her, da jeg gik langs vandkanten:

Juvenil stor præstekrave, Trillen.

Her i selskab med en af forældrefuglene:

Juvenil og adult stor præstekrave.

Digesvaler var der selvfølgelig også – her i fangstøjeblikket, troede jeg. For insektet mangler jo!

Digesvale, Trillen.

Jeg må såmænd bare prøve igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *