Spredte skud fra ugens løb

Deciderede fototure har jeg ikke haft tid til de seneste uger, men et par skud hist og pist er det blevet til. Vi starter med en syngende gulspurv fra Birkepøl, hvor jeg egentlig kiggede efter sortstrubet bynkefugle, der også i år yngler på lokaliteten.

Gulspurv, Birkepøl.

Hvad bynkefuglene angår er jeg sikker på mindst 3 par derude, men jeg formåede ikke at få ordentlige billeder i hus. Her en han, der netop har fodret en tiggende unge. Billedet er taget midt på dagen, hvilket giver det lidt uldne udtryk (altså af den voksne fugl – ungen sidder ikke i samme fokusplan):

Sortstrubet bynkefugl med unge, Birkepøl.

Jeg fik en del modlysbilleder af insektfangst i luften, men de var simpelt hen for ringe og er for længst kasseret. Bedre held næste gang.

Næste levede indslag er et spættepar fra Bundsø, der har valgt et redehul 3(!) meter fra parkeringspladsen ved Oksbølvej. Her et foto af hannen, hvor hunnen sjovt nok fløj ind og satte sig netop som jeg havde fået fokuseret. Sjældent man ser begge forældrefugle ved hullet på een gang:

Stor flagspætter, Bundsø.

Jeg planlægger at kigge til dem jævnligt – jeg passerer nemlig stedet i bil mindst 8 gange ugentligt.

De resterende fotos er alle fra sommerhuset ved Avnø Vig, hvor vi tilbragte pinsen. Også her var billederne præget af den igangværende ynglesæson. Denne her unge sad og kaldte på mad i et træ:

UFU (Uidentificeret FugleUnge)

Hvilken art?

Sumpmejseunge

Parret af hvid vipstjert var fortsat utrætteligt i gang med insektfangst. Her et par mere “æstestiske” skud, hvor skoven danner en flot baggrund. Fuglen sidder såmænd bare på vores græsplæne – mere kompliceret behøver det ikke være:

Hvid vipstjert, Avnø Vig.

Et mere af samme fugl, der trods næbbets fyldige indhold alligevel løber efter yderligere fødeemner:

Hvid vipstjert, Avnø Vig.

Et mere fra i dag, lige inden vi forlod stedet – taget i ret kedeligt lys – netop som et insekt var indhentet:

Hvid vipstjert, Avnø Vig.

Den lidt mærkelige beskæring skyldes, at der simpelt hen ikke var mere at tage af under fuglen – det er nemlig ikke altid man (jeg) formår at holde fuglen nogenlunde centralt i søgeren under disse lynhurtige panoreringer.

I forgårs aftes, omkring en halv time efter solnedgang, kom denne her flyvende:

Flagermus, Avnø Vig.

Nogen fugl er det naturligvis ikke, men det skulle da prøves. Lys var der selvfølgelig ikke meget af. Her taget op mod himlen (inklusiv sommerhusets flagstang), hvor lyset var marginalt bedre:

Flagermus, Avnø Vig.

Og slutteligt et sort/hvid-skud, hvor jeg godt synes man kan fornemme lidt gotisk uhygge:

Flagermus, Avnø Vig.

Alle flagermusbillederne er (selvfølgelig!) taget ved min maksimalt indstillede iso (som jeg har sat til 12800). Gæt en lukkertid for det sidste billede?

Billedet er taget med 1/100s! Er man heldig/øvet og formår at holde objektet konstant i midten af søgeren samtidig med der panoreres og fyres en serie af, kan det lade sig gøre at få en smule detaljer frem. Billedet er forresten taget 22.40, altså næsten en time efter solnedgang!

Vi slutter med en fugl, jeg desværre kun formåede at få ganske få billeder af – den er nemlig efter min erfaring meget sky. Nedenstående billede fik jeg i hus, efter jeg tilfældigt på lang afstand havde set noget der godt kunne være en rødstjert, afsøge føde på samme sted to gange med kort tids mellemrum. Jeg skyndte mig at finde kameraet frem og lægge mig i græsset, delvist skjult af en busk. Efter godt et kvarters venten, kom en flot han forbi, fangede lynhurtigt en flue af en slags og lettede desværre med det samme igen. Jeg nåede heldigvis at trykke på knappen:

Rødstjert, Avnø Vig.

Jeg prøvede samme sted flere gange i går og i dag – men uden held. Øv.

Onsdag går turen vestpå – min kone har foræret på mig et ophold på Marsk Camp et par dage, hvorfra vi selvfølgelig tager afstikkere ud i det fuglerige område. Vi må se, hvad det kan blive til.

One thought on “Spredte skud fra ugens løb

  1. Jeg lander med den helt store fugl torsdag eftermiddag i esbjerg. Regner med at tage forbi sneum digesø, ballum, stop ved rømø vejen og til sidst ned til styleteløberne.

    Lyst til et kort møde om eftermiddagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *