Spredte skud fra ugens løb

Det er ikke rigtigt lykkedes mig at få anstændige skud i kassen den seneste uges tid. Et besøg ved Draved Skov på jagt efter diverse spætter gav “kun” en lille flagspætte – én af et par der kortvarigt viste sig, efter deres indbyrdes kalden havde afsløret deres position:

Lille Flagspætte, Draved Skov.

Billedet er taget fra en fin bred skovsti, der for tiden er ret populær blandt fuglefolket – er man heldig kan alle Danmarks 5 spættearter (lille, mellem- og stor flagspætte, grøn- og sortspætte) ses på en strækning svarende til omkring 100 meter – og endda med gode parkeringsmuligheder i nærheden! Jeg måtte dog altså nøjes med den mindste af slagsen:

Lille flagspætte, Draved Skov.

I weekenden forsøgte jeg mig med Bundsø, men i lighed med tidligere besøg, endte det ikke godt. Målet var de mange forskellige ænder der pt. kan ses på søen, men det eneste jeg formåede at få på nogenlunde skudhold var en skarv i pragtdragt:

Skarv, Bundsø.

De hvide partier på hoved og lår indikerer pragtdragt – der kurtiseres jo ivrigt for tiden og så er det med at se godt ud! Af ænder, var en knarandrik var den eneste der kom inden for crop-smertegrænsen:

Knarandrik, Bundsø.

Alle troldænderne, krikænderne, hvinænderne og gråænderne forblev således endnu længere væk – fotos blev alle efterfølgende kasseret. Endnu en bundskraber ved Bundsø!

Det blev ikke meget bedre, da jeg fik overtalt min kone til en spadseretur i Draved Skov – et comeback var på sin plads synes jeg. Vi startede med en diset tur i Kongens Mose, der ligger klos op af skoven. Mens vi nød lærkesangen, der let trængte gennem suppedisen, dukkede en blå kærhøg pludselig op. Billedet er ucroppet og uredigeret – og viser meget godt de fotomæssige umulige forhold:

Blå Kærhøg, Kongens Mose.

Med et hårdt crop og kontrastøgning ses fuglen lidt bedre:

Blå Kærhøg, Kongens Mose.

Trods tågen ses 5 frie fingre, gul iris samt vinger med tydelige sorte tværbånd på hvidlig baggrund – alt sammen noget jeg får til adult hun af blå kærhøg. Ungfuglenes øjne er mørke og de har mindre kontrastfulde vinger med mere “snavsede” hvide partier.

På vej tilbage mod bilen hørte vi trane-trompeteren i tågen:

Trane, Kongens Mose.

Den er der faktisk – nederst til venstre i billedet!

Det klarede heldigvis lidt op som tiden gik:

Kongens Mose.

..men den efterfølgende tur i Draved Skov gav desværre ingen spættefotos. Sortspætten blev som trøst både hørt og set i et kort glimt – ligesom jeg er ret sikker på, jeg så mellemflagspætten i flugt.

Vi slutter med et par forårsbebudere: Sanglærker i sangflugt, fotograferet på vej til Draved Skov i fredags:

Syngende sanglærke, tæt på Draved.

Og et flugtskud mere – på vej ned efter at have sunget et par hundrede vers i 50 meters højde:

Sanglærke, tæt på Draved.
Sanglærke, tæt på Draved.

Alle billederne er i øvrigt taget i mere eller mindre direkte modlys, hvilket bestemt ikke gjorde det nemmere for kameraet at låse fokus fast på fuglen. Flugtskud kan i det hele taget være en udfordrende, men sjov (og til tider frusterende) diciplin!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *