Tontoft nakke i møgvejr

I dag blev det til en kort spadseretur på nordkysten af Als, nærmere bestemt Tontoft Nakke, der af en del fugleinteresserede betragtes som et godt trækobservationssted. I dag var det dog meget småt med både stationære og trækkende fugle – fraset en lille gruppe forkølede måger og spredte småflokke af stære. Regn var der til gengæld en del af. En stenpikker trodsede vejret og sad på vanlig stenpikker-maner og spejdede efter føde i græsset fra en passende udkigspost:

Stenpikker, Tontoft Nakke.

I et ophold mellem de mange byger dukkede en tårnfalk op og musede over engen. Her taget i et dyk efter et eller andet i græsset:

Tårnfalk, Tontoft Nakke.

Læg mærke til det grå hoved, den småtplettede brune ryg og grå hale: Adult han. Et skud mere lige før “impact”:

Tårnfalk, Tontoft Nakke.

En fornøjelse, når kameraet som her bare låser sig fast og fuglen let holdes i fokus på vej ned – på trods af den skiftende baggrund. Det er næsten for nemt!

På stranden var der absolut fugletomt – vi mødte på godt 3 kms strækning lidt måger og to almindelig ryler. Her den ene i et roligt øjeblik:

Almindelig ryle, Tontoft Nakke.

De var begge meget tillidsfulde – som ryler ofte er det. Et skud mere, taget helt tæt på, efter jeg meget simpelt bare havde siddet helt stille og ventet på, at fuglene nærmede sig:

Almindelig ryle, Tontoft Nakke.

Stenpikkeren så vi flere gange i løbet af turen frem og tilbage – her i flugt, netop som den lettede fra en hegnspæl:

Stenpikker, Tontoft Nakke.

Det går faktisk pænt stærkt, men jeg måtte igen konstatere, at moderne kameraers autofokussystemer efterhånden er ret suveræne. Jeg fyrede en længere sekvens af billeder af i forlængelse af ovenstående skud, hvor fuglen heldigvis fløj i min retning – og de var alle stort set perfekt fokuseret. Her ét lige før landing og igen lige i skabet med fokuseringen:

Stenpikker, Tontoft Nakke.

Til sidst et flugtskud af en de ret få måger vi også stødte på:

Måge, Tontoft Nakke.

Men hvilken mågeart er det egentlig på billedet?


Svaret er sølvmåge: Sølvgrå ryg og vinger, stirrende små øje, kraftigt næb med rød plet og kødfarvede ben.

2 thoughts on “Tontoft nakke i møgvejr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *