Torup Made for tredje gang

Ny tur til Torup Made, men med en ny placering. Som nævnt i forrige indlæg var de lige nu blomstrende lyserøde vandplanter måske en mulig interessant fotobaggrund. Jeg formåede ikke at komme helt så tæt på blomsterne som håbet – det var simpelthen for smattet og vådt!

Første billede blev af en lille nysgerrig tinksmed, der kom helt nær inden solen var kommet over horisonten:

Tinksmed, Torup Made.

En ganske ung lille præstekrave var også på færde og fouragerede ivrigt helt tæt på skjulet. Her er en lille flue netop snuppet fra et blad:

Lille præstekrave, Torup Made.

Læg blandt andet mærke til den skællede overside og endnu ikke helt gulfarvede øjenring: Juvenil lille præstekrave.

Solen fik mere fat og oplyste smukt de flotte blomster. Sådan så det ud da en lille gruppe vadefugle overfløj maden:

Dobbeltbekkasiner og en enkelt tinksmed forrest.

En enkelt dobbeltbekkasin valgte at slå sig ned ikke så langt fra min position. Den var som vanligt meget forsigtig – og “trykkede” sig i vegetationen ved mindste forstyrrelse. Nedenfor taget netop som et par tinksmede overfløj området under højlydte kald:

Dobbeltbekkasin, Torup Made.

Den fløj forfjamsket bort kort efter, men blev hurtigt afløst en artsfælle. Her kan de lilla blomster fornemmes i baggrunden:

Dobbeltbekkasin, Torup Made.

Et mere af samme fugl. Den nederste lidt kontrastløse del af fuglen skyldes krat i forgrunden:

Dobbeltbekkasin, Torup Made.

Den unge præstekrave var fortsat på spil – og kom på et tidspunkt nærmest gående ind i skjulet! Her taget lige før den overskred minimumsgrænsen for fokusering:

Lille præstekrave, Torup Made.

Også en tinksmed kom ganske nær. Her snuppes en lille orm af en slags fra mudderet:

Tinksmed, Torup Made.

Efter at have ligget et par timer, prøvede jeg i stedet med flugtskud, der ikke fungerer særligt godt liggende – der er man alt for begrænset i bevægelserne. Jeg valgte derfor at sætte mig op – først fortsat i skjulet (hvor jeg via et par justerbare stænger kan øge højden og dermed give plads til både stativ og mig selv i siddende stilling) og sidenhen bare frit siddende i græsset med håndholdt kamera. En tinksmed kom svævende ind – her fotograferet fortsat fra skjul:

Tinksmed, Torup Made.

Skjul og stativ blev herefter pakket sammen og jeg valgte at sætte mig i madens mere østlige del, tæt på det lille pumpehus, som vist nok har stået stille hele sommeren. En brushane fløj forbi i høj fart:

Brushane, Torup Made.

Og en lille flok dobbeltbekkasiner landede ikke så langt fra min position. Her et udsnit der fint viser artens dragt – både forside og bagside:

Dobbeltbekkasiner, Torup Made.

Et skud mere af en enkelt af fuglene, der valgte at komme nogenlunde tæt på – trods min ret åbenlyse placering i landskabet:

Dobbeltbekkasin, Torup Made.

Vi slutter med et langskud af fuglen jeg egentlig fra start af havde håbet på et par nærbilleder af. En svaleklire kom irriterende kortvarigt forbi og jeg formåede kun et par flugtskud på lang afstand – nedenfor det mindst ringe:

Svaleklire, Torup Made.

Næste tur bliver nok vestpå, måske Højer Sluse. Det skal dog lige gå op med fridag, vejrudsigt og tidevand!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *