Torup Made igen igen

Ny tur, ny placering – men lokaliteten var igen Torup Made, der stort set aldrig skuffer. Før solen kom op, var en ung knopsvane på fødejagt i madens lave vand. Der var endnu masser af dis i luften og den lave lukkertid bidrog yderligere til det lidt slørede udtryk:

Knopsvane, Torup Made.

En fiskehejre fløj ind og betragtede mig og mit skjul på afstand. Billedet er croppet en del:

Fiskehejre, Torup Made.

Efter at have set mig an for en stund og åbenbart fundet mig ufarlig, søgte den lidt nærmere min position og fik samtidig skræmt en juvenil gråstrubet lappedykker op:

Fiskehejre og gråstrubet lappedykker, Torup Made.

En beslægtet artsfælle viste sig ikke lang tid efter, i madens vestligste del, mod Mjangmark:

Sølvhejre, Torup Made.

Mens jeg lå og nød synet af sølvhejren og samtidig ærgrede mig over den ikke kom bare lidt nærmere, puslede det pludseligt i krattet helt tæt på:

Dobbeltbekkasin, Torup Made.

Altid fedt at opleve fuglene helt tæt på og som her fuldstændig ligeglad med min tilstedeværelse. Den kom i øvrigt helt hen og kiggede til mig – få meter væk og to meter for meget i forhold til minimumsfokus-distancen!

Herefter var der stille for en tid. Kameraet havde jeg denne gang på stativ i lavest mulige højde. Flugtskud er på den måde noget nemmere, end når kameraet bare ligger direkte på jorden – der til gengæld giver fotos i øjenhøjde (dobbeltbekkasinen for oven er således fotograferet efter jeg uendelig langsomt havde fået taget kameraet af stativet og lagt det til rette direkte på mit liggeunderlag). En mudderklire kom flyvende forbi og viste flot sine meget artskarakteristiske vingemønstre frem:

Mudderklire, Torup Made.

Og et mere, hvor undersiden af vingerne kan ses:

Mudderklire, Torup Made.

I øvrigt et foto, der kræver en del af kameraets autofokussystem – og derfor et billede jeg næppe ville have fået i hus med mine tidligere modeller.

Tinksmede var der også nogle få af, her fotograferet i kraftigt side/modlys:

Tinksmede. Torup Made.

Som nævnt for et par indlæg siden, håbede jeg på fotos med de flotte vandpileurt-blomster som baggrund. Det kræver dog vaders at komme helt nær planterne. Måske næste gang – de skulle gerne blomstre til og med september måned. Her en grønbenet rørhøne på fødetogt i madens lave vand:

Rørhøne, Torup Made.

Og med de flotte blomster i fokus – med en lille overflyvende gruppe skeænder:

Vandpileurt – og skeænder, Torup Made.

Lyde er en stor del af oplevelsen ved den slags ture. Skægmejser hørte jeg konstant, hvilket ikke er underligt – de holder til i stort antal længere ude mod rørskoven med Mjang Dam. På et tidspunkt var der en hel del kalden ret tæt på. Jeg fik peget kameraet i lydenes retning og taget et skud:

Skægmejser, Torup Made.

En meget hård beskæring afslører skægmejserne – omend afstanden gør at man stadig skal se godt efter:

Skægmejser, Torup Made.

Jeg prøvede at nærme mig gruppen efter at have pakket skjul og stativ sammen – men vandet gjorde det ikke nemt. Ad omveje kom jeg vel inden for 50 meter og var heldig at en enkelt af fuglene besluttede sig for at “checke mig ud”:

Skægmejse, Torup Made.

Næste gang formentlig Torup Made igen – denne gang nok med flydeskjul og direkte ind blandt blomsterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *