Tre favoritskud fra 2021

Årets sidste dag er i gang og jeg synes det var passende at runde 2021 af med mine tre personlige favoritskud fra året der gik. Billederne er valgt ud fra teknisk kvalitet, sværhedsgrad (med andre ord: Hvor bøvlet/vanskeligt skuddet var at få i hus!) og endelig oplevelsen i “felten” da billedet blev taget. Jeg har forsøgt at finde lidt andre udgaver af motiverne end de på bloggen tidligere viste.

Vi starter med en sorthalset lappedykker fra Bundsø, en ud af en gruppe på fire jeg fandt frem til efter en ret hård og lang tur i vandet langs bredden af søen. Lyset var perfekt og fuglene kom helt tæt på skjulet, noget man (jeg!) aldrig bliver træt af:

Sorthalset lappedykker, Bundsø

Næste skud er helt tilfældigt også taget ved Bundsø, som ellers tidligere har skuffet gang på gang. Bare ikke i 2021! Billedet er også taget fra vandet, hvor jeg pludselig var heldig at blive overfløjet af en ung rørhøg, der efterfølgende valgte at sætte og nette sig i en en forladt rede. Jeg havde, helt uhørt, et kvarter med høgen ganske nær. Her endnu et portrætskud;

Rørhøg, Bundsø.

Sidste skud er lidt snyd, for jeg har åbnet øjet på fuglen, der på det oprindelige billede var dækket af blinkhinden. En isfugl, ved Avnø Vig, på vej op af vandet efter succesfuld fangst – kig godt efter og fisken ses!

Isfugl, Avnø Vig,

2022 bliver forhåbentlig mindst lige så godt fotomæssigt. Små drømme der pusler i baghovedet:

  • Flugtskud af isfugl
  • Closeups af blå kærhøg
  • Bedre fotos af havørnene ved Torup Made
  • Mellemflagspætten i Gråsten i ordentligt lys
  • Sølvhejre-fotos. Den fugl er dælme svær at komme tæt på!

Og så ellers bare generelt flere arter til arkivet, som fortsat er fyldt med huller. I år er det i øvrigt blevet til nogenlunde fotos af 110 arter.

Glædelig jul og godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *