Ung havørn med mere ved Bundsø

Flydeskjulet fik en tur på Bundsø, hvor jeg startede med at bevæge mig hen til søens sydøstlige del, hvor der plejer at være gode muligheder for forskellige vadefugle. Men, “plejer” er som bekendt ikke noget ofte anvendt begreb ved fuglefotografering og der var således den dag faktisk ganske småt med fugle. Det tog mig en del søgen, før jeg endelig spottede en enlig fouragerende helt almindelig ryle:

Almindelig ryle, Bundsø.

Det giver lidt anderledes billeder, når der som her skydes ind mod bredden fra vandet af:

Almindelig ryle, Bundsø.

En mudderklire viste sig pludselig og fik et lille gok med næbbet af rylen! Jeg nåede desværre ikke at trykke på knappen helt i tide:

Mudderklire og almindelig ryle, Bundsø.

Mudderkliren blev dog hængende og gav sig straks til også at søge efter føde i pløret:

Mudderklire, Bundsø.

Rylen kom ofte ganske nær min position. Nedenfor en lille film optaget i slowmotion, hvor rylen let finder en snegl(?) af en slags i mudderet:

Almindelig ryle, Bundsø.

Mens jeg lå og nød rylen (og mudderkliren) opstod der pludselig larm blandt skarvene i søens sydlige koloni. Årsagen var denne her:

Havørn, Bundsø.

En ung havørn valgte at sætte sig i et af de udgåede træer i kolonien. En hel del skarve fløj straks væk, mens nogle få blev siddende og holdt skarpt øje med ørnen:

Havørn med bekymrede skarve, Bundsø.

Her med en flygtende skarv i baggrunden:

Havørn, Bundsø.

Ørnen sad der længe og foretog sig absolut intet bortset fra at se sig lidt omkring og flytte sig til et andet udgået træ. Den lettede naturligvis under et øjebliks uopmærksomhed fra min side, men valgte heldigvis en kurs direkte mod mig:

Havørn, Bundsø.

Og her en kraftigt beskåret udgave, der faktisk fint lader sig gøre – ørnen kom ganske nær!

Havørn, Bundsø.

Læg blandt andet mærke til den mørke næbspids og halefjerenes brune kanter. Hos voksne fugle er næbbet helt gult og halen helt hvid.

Nærmest samtidig brød et kraftigt tordenvejr ud. Det burde jeg nok have regnet ud lidt tidligere:

Havørn med truende himmel, Bundsø.

Jeg skyndte mig mod bredden, en ikke helt kort tur og derfor en smule angstprovokerende med bulder og brag lige over ens hoved – på en sø! Jeg overlevede, som den skarpsindige læser nok allerede har regnet ud.

I onsdags prøvede jeg en ny lokalitet, nemlig Bøjden Nor, hvilket resulterede i en ny art på kortet for mig. Det må blive næste indlæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *