Viber ved Højer

Viber var egentlig ikke målet, men derimod de altid drilske storspover og spidsænder. De valgte desværre igen ikke at stille op til fotos – med undtagelse af en enkelt storspove, der kort tid efter ankomst fløj ind og satte sig. Afstanden var som sædvanligt med den art, alt for stor. Her croppet mere end godt er:

Storspove, Højer

I landingsøjeblikket:

Storspove, Højer.

Lyset fejlede bestemt ikke noget – ærgerligt den ikke kom nærmere. Især fordi jeg er ret sikker på den (for en gangs skyld) ikke havde set mig!

Storspove, Højer.

Ikke længe efter kom en vibe ind og satte sig – noget tættere på. Her kort før landing:

Vibe, Højer.

Og her fint poserende med blæst i fjertoppen:

Vibe, Højer.

En artsfælle (formentlig magen) kom til. Det resulterede i en del luftakrobatik:

Viber, Højer.

Beskåret noget tættere:

Viber, Højer.

Ren fornøjelse at sidde og se på – så pyt med irriterende storspover og spidsænder!

Efterhånden veg lyset (jeg havde for en gangs skyld taget mig en eftermiddagstur!). En storspove fløj faktisk ganske nær og billedet nedenfor er vel nok det tætteste jeg nogensinde har været på den art. Ærgerligt den ikke satte sig – flugtbilleder mod en blå himmel er bare ikke særlig spændende!

Nærgående storspove, Højer.

Lyset blev efterhånden meget gyldent (udover sparsomt). Her en lille gruppe stære i flugt over marsklandet:

Stære, Højer.

På vej tilbage mod bilen kom flere flokke af bramgæs flyvende ind til deres natterast. Her fotograferet mod vest med diget nederst:

Bramgæs, Højer.

Dagens sidste foto af månen – med bramgæs:

Bramgæs, Højer.

En fin tur, hvor det (som sædvanligt) ikke gik som håbet, men det gjorde såmænd ikke så meget. Jeg har allerede udtænkt mig et alternativt sted at sætte mig – næste gang.

Arkivet går det fremad med – jeg er nu nået til “L”. Næste uge rejser vi dog til Kenya – så bloggen kommer nok til at stå stille et par uger. Men så kommer der nok også et par billeder af en elefant! Vi får se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *