Vipstjerter og en enlig svale

Efter hjemkomst fra knap et par ugers sommerferie ved Østersøen, tog jeg i morges et smut til Trillen – faktisk mest fordi jeg vågnede jammerligt tidligt og alligevel ikke kunne sove! Der var ikke ret megen aktivitet, fraset en del vipstjerter, unge som gamle, på morgenjagt efter insekter:

Hvid Vipstjert, Trillen.

Det går meget stærkt, når der pludselig accelereres hen mod en stakkels intetanende flue eller myg – og er svært at fange på fotos. Lyset var til gengæld blødt og fotomæssigt godt – og hvis ellers fuglen gad stå stille et øjeblik kunne der fanges masser af fjerdetaljer:

Hvid Vipstjert, på insektjagt, Trillen.
Man fornemmer sanserne arbejder på højtryk!

En svale kom forbi og var vanligt svær at “fange” med kameraet. Den tog en kort pause på sandet og jeg trykkede straks på knappen:

Landsvale, Trillen.

Herefter lettede den og fløj kortvarigt et par runder over vandet, også på insektjagt, men med en noget anden teknik end vipstjerterne. Min teknik var desværre ikke god nok andet end det her:

Landsvale på insektjagt, Trillen.

En gruppe almindelige ryler, præstekraver samt en ung stær kom forbi, men i håbløst modlys og for langt væk. Jeg skulle til at pakke sammen da en ung nysgerrig vipstjert kom helt hen og nærmest stak hovedet ind i skjulet! Herefter gav også den sig i kast med kunsten at fange insekter i luften:

Hvid Vipstjert, juvenil, Trillen.
Hvid Vipstjert, juvenil, Trillen.
Bemærk fluen. Et sekund senere var den spist!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *