Weekendens høst

Vejrudsigten så mild og solrig ud, så lørdag morgen tog jeg en tur mere til Kruså Møllesø, hvor målet igen var stedets huserende vandstær. Efter at have placeret mig så tæt på bredden så muligt, ventede jeg vel 1 times tid før den viste sig – desværre i barskt modlys:

Vandstær, Kruså Møllesø.

Det var trods dette fascinerende at opleve vandstæren søge føde i det kolde brusende vand – men faktisk ikke altid helt nemt at opnå korrekt fokusering på grund af de urolige og evige skvulp:

Vandstær, Kruså Møllesø.

Nedenfor ser det lidt mere fornuftigt ud:

Vandstær, Kruså Møllesø.

Efter lidt tid valgte stæren at søge næsten helt op til stien langs søens sydlige del. I forhold til mig desværre alt for langt væk, men til gengæld i medlys:

Vandstær med vårfluelarve, Kruså Møllesø.

Og helt ekstremt beskåret – sekundet efter:

Haps! Vandstær, Kruså Møllesø.

Nedenfor ses et lille videoklip af vandstæren:

Og et mere – filmet i slowmotion:

Resten af weekenden tilbragte vi i sommerhuset tæt på Hejlsminde, hvor vi senere gik en eftermiddagstur. En rødben viste begge sider frem, først ryg:

Rødben, Hejlsminde.

Og kort efter undersiden med den flotte hvide vinterdragt:

Rødben, Hejlsminde.

Ved sommerhuset havde de seneste mange ugers hårde blæsevejr taget livet af et gammelt kirsebærtræ:

Stormoffer. Avnø Vig.

Den flotte mosbevoksede stamme skulle udnyttes og et par håndfulde solskikkefrø lokkede hurtigt småfugle til. Jeg nåede lige et par fotos inden turen gik hjemad om aftenen. Begge billeder nedenfor er således taget lige før solnedgang i gråvejr og nødtvungent trukket et par stop op i eksponeringen:

Blåmejse, Avnø Vig.
Rødhals, Avnø Vig.

Sumpmejser var der også en del af, samt musvitter og en enkelt spætmejse. De gad dog ikke stille op til (brugbare) fotos!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *