Er du en bezzerpipper?

Der er fortsat lidt finpudsen tilbage, men nu synes jeg min nye quiz skulle søsættes her på siden. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det har været ret så bøvlet at lave – men også sjovt og hvis man spørger min kone, særdeles tidskrævende!

Quizzen er “bygget” op af php, javascript og ajax – og ingen af delene er jeg nogen ørn til. Specielt ajax-delen, var (og er forsat) svær at forstå og dermed implementere – men efter utallige søgninger på nettet, uforståelige fejlbeskeder og mange mange forsøg, lykkedes det til sidst.

Quizzen resettes dagligt, men registrerer helt anonymt dagens antal forsøg og resultater – og ens placering i forhold til andres (uden brug af cookies eller andre GDPR-betændte sager!). Billederne tages tilfældigt fra arkivet, men over to omgange – først en tilfældig mappe og derefter et tilfældigt billede i mappen. I øjeblikket svarer det til 192 arter fordelt på godt 6000 billeder. Her et screenshot af kartoteket fra min pc, som jeg nemt kan synkronisere med hjemmesiden via ftp:

Det betyder naturligvis at for eksempel det ene billede jeg har af en bjergpiber vil optræde rimelig ofte – men det synes jeg var bedre end at plukke af alle billederne hulter til bulter – så ville man nærmest aldrig få (mit elendige!) billede af bjergpiberen at se! Og så snart nye billeder uploades indgår de automatisk i quizzen – som jo derfor forhåbentlig vil blive mere og mere spændende efterhånden som arkivet udvides.

Skulle man blive træt af dagens quiz, kan man også forsøge sig med en tilfældigt genereret udgave.

Prøv Dagens Bezzerpipper HER!

Til slut en lille disclaimer; Jeg har ikke gået alle billederne igennem og der er utvivlsomt nogle der ikke er særlig “quiz-egnede”. Måske er der endda flere arter på samme billede. Og skulle man støde på et billede med en forkert registeret art hører jeg meget gerne om det.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *