To hunfarvede høge – en mikroquiz

Forleden fotograferede jeg en høg ved Hejlsminde Nor, som straks blev bestemt til en hun af blå kærhøg – ikke mindst hjulpet af årstiden og hvad der ellers plejer at flyve rundt derude. I serien af fotos jeg tog på stedet, fandt jeg et enkelt, der mindede lidt om et andet høgefoto jeg havde taget sidste år.

Og hvilken en af dem er så den blå kærhøg – og hvad er den anden for en?


Fuglen er til højre er en voksen hun af blå kærhøg, mens fuglen til venstre er en voksen hedehøg.

Ved Avnø Vig, hvor vi tilbragte weekenden brugte jeg en enkelt morgen på at kigge efter isfuglen – den viste sig desværre kun kortvarigt, men til gengæld helt tæt på, svirrende som en kolibri lige uden for skjulets ene glughul! Kameraet pegede desværre i den forkerte retning. Jeg måtte nøjes med en flot svane ret tæt på:

Knopsvane, Avnø Vig.

Og en enlig toppet skallesluger i flot aftenlys:

Toppet skallesluger, Avnø Vig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *